Avantajele posesorilor de pisici

Avantajele posesorilor de pisici

Pui de pisicaStudiile au aratat ca simpla vizionare pe internet a unor clipuri cu pisici poate stimula emotiile pozitive si poate creste nivelul de energie din organism. Prin urmare, nu este deloc surprinzator ca avantajele posesorilor de pisici sunt numeroase si dintre cele mai variate. Iata cateva!

Cumpararea unei pisici este benefica pentru mediul inconjurator deoarece cantitatea de dioxid de carbon pe care aceasta o expira este cu mult mai mica decat a unui om sau chiar decat cea a unui caine. Mai mult de atat, pisicile sunt recunoscute ca fiind animale de companie empatice, care simt atunci cand ceva nu este in regula cu stapanul lor. Pierderea unui om drag este incredibil de dureroasa, iar pisicile ajuta oamenii sa depaseasca momentul mai repede.

Cei mici si pisicileIn ciuda faptului ca sunt doar animale, pisicile servesc drept suport social in timpul dificil. Oamenii aflati in doliu declara ca pot vorbi cu animalul lor, deoarece este adesea mai usor sa discuti cu cineva care nu va raspunde si care nu va putea sa te judece asemeni unei fiinte umane. Tot pisicile va sar in ajutor si in cazul in care obtineti cu greu o intalnire. Un sondaj a constatat ca 82% dintre femei au fost de acord ca sunt mai atrase de barbatii carora le plac animalele, in special micile feline. Si tot un studiu din 2010 a constatat ca oamenii care detin pisici au mai multe reusite pe plan profesional. Desigur, nu pisica in sine face proprietarul mai inteligent. Cercetatorii care au efectuat au afirmat ca oamenii mai inteligenti au tendinta de a lucra mai mult timp, iar pentru ca pisicile necesita mai putina atentie decat alte animale de companie, ele sunt o alegere mai buna si mai la indemana pentru intelectualii ocupati.

Beneficiile posesiei unei pisiciDetinerea oricarui animal de companie este buna pentru inima ta. Pisicile, in special, scad nivelul de stres si reduc cantitatea de anxietate din viata ta. Mangaiatul unei pisici are un efect calmant pozitiv. Stereotipul ca exemplarele canine sunt mai afectuoase decat pisicile este doar atat: un stereotip. De fapt, se pare ca pisicile pot fi la fel de bune prietene ca si cainii, in special pentru femei. Un studiu austriac realizat in 2003 a constatat ca avand o pisica in casa, pentru femeie, este echivalentul emotional al unui partener romantic. Cateva studii si sondaje din Marea Britanie au descoperit ca oamenii (mai ales femeile) prefera sa doarma cu pisicile lor decat cu partenerii lor si chiar spun ca dorm mai bine cu o pisica decat cu un om. Dupa mii de ani de domesticire, pisicile au invatat sa faca un zgomot identic cu strigatul bebelusului uman. Din moment ce creierul nostru este programat sa raspunda primejdiei copiilor nostri, este aproape imposibil sa ignoram ce vrea o pisica atunci cand o cerein acest mod.

Avantajele posesorilor de pisiciAlegerea cu privire la animalul de companie spune multe despre personalitatea fiecarui fericit posesor. In timp ce “parintele unui catel tind sa fie oameni extroverititi, care cauta intotdeauna atentie si sunt de cele mai multe ori sufletul petrecerii, posesorii de pisici nu epateaza in niciun fel, sunt mai linistiti, mai calmi si catalogati des introvertiti. Cu toate acestea, tot despre ei studiile arata ca au o incredere fantastica in fortele proprii, dar si in ceilalti oameni, ca nu au capacitati de a manipula si ca se lasa adesea influentati, ca isi duc in cele mai multe cazuri treburile la bun sfarsit si rare ori abandoneaza un proiect pe care l-au inceput.

Sunt pufoase, independente si afectuoase, iar in timp ce pisicile necesita mult mai putina atentie decat necesita alte animale de companie, avantajele posesorilor de pisici pot fi multiple pentru sanatate. Indiferent daca veti o pisica prietenoasa sau una mai singuratica, nu puneti niciodata la indoiala dragostea pe care animalul de companie o poarta pentru dumneavoastra.