Iepurii – habitat si alimentatie

Iepurii – habitat si alimentatie

IepurasiIepurii sunt animale de companie unice. Ei au nevoi specifice pentru a trai o viata lunga, fericita si sanatoasa. Iata o prezentare generala a modului de ingrijire al unui iepure de companie! Daca intrebarea dumneavoastra este “Cum sa ai grija de un iepure de companie?”, articolul prezent va raspunde.

Iepurii - habitat si alimentatie

Inainte de toate, trebuie sa va asigurati ca iepurele dumneavoastra locuieste intr-un spatiu destul de mare, nu se simte inghesuit si are caldura necesara. Iepurii sunt animale pe care le puteti creste fara custi, in camere bine izolate, insa este important sa aveti si locuri special amenajate unde animalul dumneavoastra se poat odihni, poate manca si poate bea apa. Daca locuinta dumneavoastra este dotata cu un astfel de spatiu, asta nu inseamna ca iepurele trebuie sa stea numai in el, din contra, acesta trebuie scos zilnic, pentru cel putin cateva ore, astfel incat sa-si poate face exerciziile fizice care ii cresc considerabil durata de viata – iepurii nu sunt animale sedentare! Iepurasii au nevoie de spatiu pentru a alerga si pentru a explora, iar dumneavoastra trebuie sa blocati anumite zone, deoarece iepurii au tendinta sa mestece partea inferioara a obiectelor de mobilier. Practic, iepurele dumneavoastra incearca sa rontaie orice ii iese in cale, motiv pentru care trebuie sa fiti atenti la cablurile electrice, dar si la alte articole care ar putea deveni periculoase atat pentru el, cat si pentru familia dumneavoastra.

Alimentatie iepureUn alt aspect important il reprezinta culcusul sau patul de talas de care iepurele are nevoie. Acesta trebuie furnizat zilnic si schimbat ori de cate ori este nevoie. Acesta nu trebuie tratat cu substante toxice deoarece iepurele ar putea sa infereze parti din acesta, chiar daca dumneavoastra ii puneti la dispozitie mancare. Si pentru ca tot am ajuns aici, dieta iepurilor este una deosebit de bogata in vitamine. Fructele si legumele, dar si granulele bogate in fibre si apa proaspata sunt elemente indispensabile dietei iepurilor! Ar trebui sa invatam de la ei, asa-i?

Aspectul curateniei ar putea sa fie ingrijorator pentru casa dumneavoastra daca decideti sa luati un grija un iepuras, insa cu niste metode simple si eficiente, aceasta problema poate fi data uitarii. Este adevarat ca iepurii sunt animale care tind sa-si faca nevoile foarte aproape de locul in care stau, de asta este bine sa ii oferiti animalului dumneavoastra posibilitatea de a schimba acest lucru. O ladita de dimensiuni nu foarte mari umpluta cu talas isi va face foarte bine treaba. Aveti grija, insa, sa nu o puneti aproape de vasele alimentare sau de dispozitivul de apa.

Iepure la veterinar

Pentru ca iepurii se pot plictisi cu usurinta, este necesar sa le oferiti acestora un spatiu indeajuns de mare pentru libertatea de miscare, dar si alte elemente care sa-i distreze. Cutiile din carton sunt probabil cel mai indragite, usor de confectionat si potrivite in acest sens. Iepurii trebuiesc stimulati mental, iar un astfel de refugiu nu face altceva decat sa-i aduca placere si bunastare.De asemenea, puteti sa ii oferiti celui mic si diferite jucarii care se gasesc la orice pet-shop din oras.