Pasari de companie

Pasari de companie

CanariIn timp ce multi proprietari de animale de companie prefera prieteni necuvantatori mai mari si nu atat de fragili, de pilda caini sau pisici, exista numeroase persoane carora li se potrivesc mai tare animalele de companie blande si nu atat de agitate, de pilda pasarile. Alegerea unui animal de companie nu este deloc usoara, iar criteriile decizionale sunt strans legate de stilul de viata al potentialului proprietar. Pentru cei care lucreaza mult timp, un caine ar putea fi o alegere proasta, deoarece cainii au nevoie de interactiuni regulate. Daca locuiti intr-un apartament, este posibil ca un caine sau o pisica sa nu nu aiba spatiu suficient pentru a se desfasura.

Pasarile, pe de alta parte, pot oferi companie si bucurie cu mult mai putina munca. Iata doar cateva dintre motivele pentru care anumite pasari de companie ar putea fi cele mai bune optiuni pentru dumneavoastra!

Inteligenta pasarilor este una debordanta. Potrivit unor studii efectuate in anul 2015, pasarile au capacitati de rezolvare a problemelor si abilitati cognitive care indica un grad ridicat de inteligenta. Sunt capabile sa foloseasca instrumente si chiar sa calculeze, sa indice de la stanga la dreapta. Daca nu v-am convins, imaginati-va doar ca numeroase specii de pasari trebuie sa navigheze mii de kilometri de doua ori pe an pentru a migra. Numarandu-se printre cele mai populare pasari de companie, perusii, papagali, canarii si zebrele australiene, au dezvoltat de-a lungul timpului fine abilitati de imitare. Si, desi ciorile nu fac parte din categoria pasarilor potrivite pentru a fi pastrate in captivitate, ca animale de companie, abilitatile lor de rationament sunt asemanatoare cu cele ale unui copil de 7 ani.

PapagalPe langa inteligenta si buna colaborare dintre stapan si pasare, un alt avantaj al acestor animale de companie il reprezinta intretinerea redusa. Comparativ cu animalele de companie patrupede, pasarile sunt chiar foarte usor de ingrijit. Ele pot fi plasate in custile lor atunci cand proprietarii sunt la serviciu sau cand au o alta ocupatie, nu au nevoie de plimbari zilnice in exterior, iar devastarea casei nu este o problema. Multi oameni prefera comoditatea de a curata o cusca de pasare o data pe zi in loc sa mearga la plimbare in toiul noptii sau inainte de ivirea zorilor. Asa cum am spus, pasarile necesita ingrijire minimala. Ele isi efectueaza igiena in mod natural si au grija zilnic de penele lor pentru a le pastra stralucitoare si curate. In loc sa se confrunte cu samponari, cu bai pline de apa, cu invazii de purici sau cu tunsori scumpe, proprietarii de pasari pot mentine sanatatea si aspectul animalelor de companie prin simpla taiere a unghiilor si furnizarea unui jet de apa curata pe penajul acestora, o data pe saptamana. Pasarile adora dusurile si veti fi surprins cat de usor le veti putea pastra curate.

Perusi

Toata lumea stie ca pasarile sunt creaturi sociale, ele putand fi la fel de iubitoare si de afectuoase ca un caine sau ca o pisica. Unele pasari de companie sunt inseparabile de proprietarii lor, chiar si atunci cand acestia trebuie sa rezolve treburile zilnice, cum ar fi mersul la banca sau la magazinul alimentar. Datorita acestui spirit dezvoltat de socializare si deschidere catre oameni, pasarile pot fi usor instruite sa faca trucuri si indeplineasca sarcini simple, asta si datorita inteligentei lor.

Este important sa oferim pasarilor de companie o dieta de inalta calitate pe baza de vitamine, minerale. Pe langa hrana deloc costisitoare gasita in orice farmacie veterinara, cand serviti fructe sau legume proaspete, puteti sa impartiti dintre acestea si cu pasarea dumneavoastra. Elemente nutritive suplimentare si varietatea dietei nu fac nimic altceva decat sa mentina sanatatea pasarilor. Este necesar sa va asigurat, insa, ca alimentele pe care le administrati nu sunt toxice pentru pasari. Apelati cu incredere la ajutorul unui medic veterinar.

Zebre australiene

Speciile mici de pasari sunt optiuni bune pentru persoanele care locuiesc in apartamente sau in garsoniere cu spatiu limitat. In timp ce animalele de companie mari necesita o camera suplimentara pentru a se juca, o cusca mica de pasari se poate potrivi cu usurinta in orice spatiu.

Numeroase specii de pasari traiesc mai mult de cativa ani. Acest lucru usureaza adesea preocuparile persoanelor care doresc sa se asigure ca adopta un animal de companie pe care il pot iubi si de care se bucura foarte mult timp.