Sa-mi iau sau nu un hamster?

Sa-mi iau sau nu un hamster?

HamsterHamsterii sunt animale de companie extraordinare. Dragalasi, isteti si jucausi, ei se ataseaza cu usurinta de stapan si raman loiali acestuia. Un hamster poate fi cu succes un animal de companie indragit atat de cei mici, cat si de cei mai in varsta. Fiecare giumbusluc al rozatoarei va aduce un plus extraordinar casei tale. Trebuie totusi sa va ganditi ca inainte sa primiti una dintre aceste mici creaturi in gospodaria dumneavoastra, exista cateva lucruri pe care este indicat sa le luati in considerare mai intai.

Daca nu stiti inca ce presupune ingrijirea acestuia si va aflati in dilema “sa-mi iau sau nu un hamster?”, articolul nostru va ajuta sa luati cea mai inteleapta hotarare. Exista posibilitatea ca in functie de caracteristicile dumneavoastre individuale un hamster sa nu fie intocmai cea mai buna decizie, insa daca este, la sfarsitul articolului veti stii cu siguranta!

Hamsterii sunt animale de companie minunate si pot deveni prieteni excelenti. Cu toate acestea, ei necesita o anumita cantitate de dragoste si de ingrijire pe tot parcursul vietii – daca adoptati sau cumparati un animal de companie, este gresit sa va schimbati opinia in legatura cu aceasta saptamani sau luni mai tarziu. Animalele de companie ar trebui sa fie membri ai familiei, nu simte lucruri de care ne plictisim si pe care decidem sa le schimbam. Chiar daca animalele noastre de companie reprezinta doar o parte mica din viata noastra, pentru ele situatia sta putin diferit. Nivelul de atentie necesar pentru hamsteri este cu siguranta mai mic decat pentru alte animale de companie. Nu este neaparata nevoie sa scoatem hamsterul la plimbare sau sa-l supraveghem in gradina, insa cu toate astea, hamsterii au nevoie de ingrijire zilnica. Ei trebuie sa fie hraniti si sa li se acorde dragoste, mai ales daca decideti asupra unui singur exemplar. Hamsterii leaga relatii stranse cu proprietarii lor si au nevoie de o multime de stimulente si de dovezi. Daca nu are alaturi un alt partener de joaca, este posibil ca hamsterul tau sa creada ca tu esti acela.

Hamster - animal de companieInainte sa cumparati un hamster trebuie sa va ganditi daca acesta este animalul de companie al unui copil sau al unui adult. Daca este destinat unui copil mai (cu varsta peste 10 ani, caci pentru unul mai mic, hamsterul ca si animal de companie nu este indicat), atunci sunt doua lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare. In primul rand, hamsterii sunt o specie nocturna, ceea ce inseamna ca va fi greu pentru copii sa se joace cu animalele in mod corespunzator sau sa se odihneasca cum trebuie – mai ales daca cel mic si cusca hamsterului se afla in aceiasi incapere. In al doilea rand, chiar daca animalul este pentru un copil, trebuie sa existe in permanenta un adult care sa aiba grija de el, sa ii schimbe talasul si sa ii furnizeze hrana si apa necesare. In cazul in care hamsterul este ingrijit exclusiv de un adult, el trebuie sa ia in considerare controalele in cadrul unui cabinet veterinar sub atentia unui medic veterinar, dar si celelalte atributii: curatarea custii, spalarea animalului si lucrurile care tin de hrana si adaparea hamsterului. Daca sunteti sigur ca in casa exista un adult care ar fi fericit sa faca toate acestea, atunci un hamster va fi animalul de companie potrivit pentru el.

Hamsterii sunt animale de companie relativ ieftine comparativ cu pisicile, cainii sau iepurii. Sunt intr-adevar animale foarte mici si, chiar daca vor alimenta mai multa mancare in gura decat ati putea sa credeti, volumul de hrana de care au nevoie acestia este foarte mic. Odata ce ati achizitionat animalul in sine, costul principal de intretinere este destinat asternutului – talasului.

Ingrijire veterinara hamsterUn alt aspect financiar important il reprezinta asistenta medicala. Ca orice animal de companie, hamsterii pot sa se imbolnaveasca si sa necesite atentie veterinara. Acest lucru poate fi destul de costisitor, asa ca inainte de cumpara un hamster trebuie sa va ganditi daca va permiteti sau nu ingrijirea acestuia. Mai mult de atat, ar fi o idee buna sa va asigurati ca dumneavoastra sau oricare alta persoana care va intra in contact direct si regulat cu animalul nu are alergii si nu dezvolta reactii negative. Simptomele unei alergii includ stranutul, nasul curgator, ochii lacrimogeni si tusea.

In ultima instanta ar trebui sa va ganditi daca personalitatea si obiceiurile dumneavoastra sunt sau nu compatibile cu acest animal special.